Franse steden zijn op een gegeven moment gestopt met het melden van het aantal autobranden om het competitiegevoel niet aan te wakkeren.
Volledig scherm
Franse steden zijn op een gegeven moment gestopt met het melden van het aantal autobranden om het competitiegevoel niet aan te wakkeren. © ANP

Franse steden doen onderling wedstrijdje waar de meeste auto's in brand worden gestoken

Frankrijk juicht omdat er tijdens de afgelopen oudjaarsnacht ‘slechts’ 861 auto's in brand zijn gestoken. Het blijkt te gaan om een traditie waarbij rivaliserende vandalen uit verschillende Franse steden strijden om wie de meeste auto’s kan laten uitbranden. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'