Volledig scherm
Snelheidscontrole ter illustratie. © ANP

Gas los: politie jaagt week lang op hardrijders in 26 Europese landen

In 26 Europese landen wordt deze week opnieuw extra intensief gecontroleerd op snelheidsovertredingen. De actieweek duurt tot 19 augustus.

Net als afgelopen april proberen politieagenten in heel Europa de komende dagen snelheidsduivels in de kraag te vatten. De operatie, die bedoeld is om het aantal snelheidsovertredingen op snelwegen en binnenwegen terug te dringen, duurt tot en met aanstaande zondag. 

Nederland doet om onbekende redenen niet mee, mogelijk omdat hier al meer dan gemiddeld gecontroleerd wordt. In 26 andere Europese landen is het wel raak, waaronder in Duitsland en België. De week wordt georganiseerd door het Europese verkeerspolitienetwerk TISPOL. Hoewel de snelheidscontroles in veel gevallen worden aangekondigd, zijn vorig jaar tijdens de flitsmarathon 257.639 snelheidsovertreders beboet in 23 deelnemende landen.

Bij een vergelijkbare TISPOL-operatie in april en augustus vorig jaar werden in totaal meer dan 1.200.000 bekeuringen voor snelheidsovertredingen uitgedeeld in 28 verschillende Europese landen.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.