Volledig scherm

Gas los: vandaag flitsmarathon in 26 Europese landen

In 26 Europese landen wordt vandaag een etmaal lang intensief gecontroleerd op snelheidsovertredingen.

Politieagenten in heel Europa zijn bezig aan een week durende operatie die erop gericht is om de snelheid op snelwegen en binnenwegen terug te dringen. De themaweek duurt tot en met zondag 7 april. Een 24-uur durende ‘Speed Marathon’, die op vandaag is begonnen, maakt onderdeel uit van de operatie.

Nederland doet niet mee, maar 26 andere Europese landen wel, waaronder Duitsland en België. De week wordt georganiseerd door het Europese verkeerspolitienetwerk TISPOL. Hoewel de snelheidscontroles in veel gevallen worden aangekondigd, zijn vorig jaar tijdens de flitsmarathon 257.639 snelheidsovertreders beboet in 23 deelnemende landen.

Volledig scherm
  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.