Een autofabriek van PSA in Poissy, bij Parijs
Volledig scherm
Een autofabriek van PSA in Poissy, bij Parijs © AFP

Geen enkele Peugeot, Opel of Citroën meer: autofabrikant PSA sluit alle fabrieken in Europa

PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel, sluit alle autofabrieken in Europa. Het gaat om 15 fabrieken in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen, Groot-Brittannië, Slowakije en Portugal. 

PSA zegt dit besluit te nemen vanwege de snelle toename van besmettingsgevallen in de nabijheid van de fabrieken, maar ook omdat de onderdelenvoorraden uitgeput raken en omdat de autoverkoop is ingestort. De fabriekssluiting geldt in elk geval tot 27 maart. De sluiting gebeurt stapsgewijs de komende dagen en wordt uitgevoerd in overleg met de sociale partners, meldt de directie van PSA.

Ferrari en Lamborghini hebben ook al besloten om hun fabrieken tot nader order compleet te sluiten in verband met het coronavirus. En eerder al sloot Fiat nagenoeg alle productiefaciliteiten van nieuwe auto’s.

 1. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”
 2. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.