Geen grap: Lada komt met budgetcamper

videoEen beetje goed uitgeruste kampeerwagen kost al snel 60.000 euro. Maar Lada komt de budgetkampeerder tegemoet met een model dat naar verluidt voor minder dan 20 mille in de showroom staat.

Het wachten is natuurlijk op de eerste grappen over deze speciale camper van Lada, maar de prijs is uiterst serieus. Want voor een camper van minder dan 20.000 dollar is wel een markt te vinden, ook al is het een product van het meest belachelijk gemaakte automerk ter wereld.

Volledig scherm
Lada camper. © Lada

De camper is ontwikkeld door een in Moskou gevestigd bedrijf met de naam Lux-Form, dat is gespecialiseerd in de bouw van verwijderbare kampeermodules op basis van de Lada Granta - een kleine sedan die niet in Nederland geleverd wordt. Veel ruimte is er van binnen niet, maar de ontwerpers zijn er wel in geslaagd er een rijk uitgerust geheel van te maken.

Volledig scherm
Plattegrond van de Lada camper. © Lada
Volledig scherm
Exterieur en interieur van de Lada. © Lada

Volgens de bouwers van deze camper biedt het compacte ontwerp alles wat nodig is voor twee mensen om te kunnen genieten van een kampeervakantie. De woonruimte is twee meter lang, anderhalve meter hoog, 1,6 meter breed en heeft een inklapbaar bed van 1,6 meter bij 1,9 meter. De camper is in totaal vijf meter lang.

Volledig scherm
Genoeg slaapruimte in de Lada. © Lada

De woonkamer heeft een keuken met een fornuis en een gootsteen, een kast en een complete badkamer met een douche, toilet en wastafel. Zoet water is afkomstig van een verwarmde 70 liter tank. Het model is voorzien van tanks met propaan en elektriciteit. Wat de prijs betreft worden officiële getallen niet genoemd, maar volgens Lada Online zouden de prijzen variëren tussen de $ 17.500 en $ 27.500.
Of de camper ook in West-Europa leverbaar wordt is niet bekend.