Coolbue bezorgt op de fiets in Leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Coolbue bezorgt op de fiets in Leiden. © Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Gemeentes lopen niet warm voor instellen emissieloze zone, bedrijven bereiden zich wel voor

Minimaal dertig grote steden moeten vanaf 2025 emissieloze zones voor vracht- en bestelauto’s hebben, zo is afgesproken in het Klimaatakkoord. Maar het loopt nog niet storm, de teller stokt bij 19. ,,En sommige zones zijn zo klein, echt voor de bühne. Dat gaat het klimaat niet helpen.’’

6 reacties

 • MH Raay

  2 jaar geleden
  22 miljoen euro subsidie voor klimaatmaatregelen? Buig de tientallen miljarden euro's subsidie die nu nog naar houtstook gaan om naar de gemeenten en bedrijven en er is geld zat om iets te doen tegen de CO2-uitstoot.
 • J.C. Kattestaart

  2 jaar geleden
  Vanaf 2025 emissieloze zone's :succes toegewenst
 • Dolly J. de Groot

  2 jaar geleden
  Dolly J. de Groot Iedereen moet van het gas af. Iedereen moet aan de elektriciteit. Stroom door de dan overbodige gasleidingen heen sturen? Liefs Dolly
 • Rob Slinkert

  2 jaar geleden
  Nederland is een waterrijk land en water is altijd in beweging. Beweging is energie. Zet eens in op waterkrachtcentrales b.v. door de schroef van Archimedes zoals al werkzaam in de Dommel. Dat kan ook in de Rijn, Waal en Maas alleen daar gaan teveel instanties over zoals: Rijkswaterstaat, Provinciën, Gemeentebesturen, Milieuclubs, Watersport, de Sportvisserij en nog een handvol belanghebbende, Ieder stroompje, slootje, beekje en riviertje kan een substantiële bijdrage leveren.
 • P. Derks

  2 jaar geleden
  Men doet als electriciteit 100% klimaatneutraal is. Echter, electriciteit moet óók opgewekt worden. Zelfs grote windmolens zijn niet neutraal gezien de grote aantallen vogels als slachtoffer. Daar is is de luchtverplaatsing + geluidsvervuiling nog niet meegerekend.