Coolbue bezorgt op de fiets in Leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Coolbue bezorgt op de fiets in Leiden. © Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Gemeentes lopen niet warm voor instellen emissieloze zone, bedrijven bereiden zich wel voor

Minimaal dertig grote steden moeten vanaf 2025 emissieloze zones voor vracht- en bestelauto’s hebben, zo is afgesproken in het Klimaatakkoord. Maar het loopt nog niet storm, de teller stokt bij 19. ,,En sommige zones zijn zo klein, echt voor de bühne. Dat gaat het klimaat niet helpen.’’

6 reacties

 • MH Raay

  3 weken geleden
  22 miljoen euro subsidie voor klimaatmaatregelen? Buig de tientallen miljarden euro's subsidie die nu nog naar houtstook gaan om naar de gemeenten en bedrijven en er is geld zat om iets te doen tegen de CO2-uitstoot.
 • J.C. Kattestaart

  3 weken geleden
  Vanaf 2025 emissieloze zone's :succes toegewenst
 • Dolly J. de Groot

  4 weken geleden
  Dolly J. de Groot Iedereen moet van het gas af. Iedereen moet aan de elektriciteit. Stroom door de dan overbodige gasleidingen heen sturen? Liefs Dolly
 • Rob Slinkert

  4 weken geleden
  Nederland is een waterrijk land en water is altijd in beweging. Beweging is energie. Zet eens in op waterkrachtcentrales b.v. door de schroef van Archimedes zoals al werkzaam in de Dommel. Dat kan ook in de Rijn, Waal en Maas alleen daar gaan teveel instanties over zoals: Rijkswaterstaat, Provinciën, Gemeentebesturen, Milieuclubs, Watersport, de Sportvisserij en nog een handvol belanghebbende, Ieder stroompje, slootje, beekje en riviertje kan een substantiële bijdrage leveren.
 • P. Derks

  4 weken geleden
  Men doet als electriciteit 100% klimaatneutraal is. Echter, electriciteit moet óók opgewekt worden. Zelfs grote windmolens zijn niet neutraal gezien de grote aantallen vogels als slachtoffer. Daar is is de luchtverplaatsing + geluidsvervuiling nog niet meegerekend.
 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.