ANP
Volledig scherm
© ANP

Gerechtshof bepaalt: haal je elektrische auto meteen weg bij laadpaal als hij vol is, anders boete

Wie zijn elektrische auto parkeert bij een openbare laadpaal, moet het voertuig onmiddellijk weghalen als de batterij vol is. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 95 euro. En dan maakt het niet uit hoe lang de auto al volgeladen aan de stekker staat. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bepaald.

166 reacties

 • Jan Staverman

  1 maand geleden
  Je weet hoelang opladen duurt. Gewoon wekker mobiel gebruiken, moet je ook als je je auto parkeert waar deze allen 2 uur mag staan. Jan
 • Ronald Hillebrand

  3 maanden geleden
  Er staat toch een hele grote P boven! Dat betekend toch dat je er mag parkeren, het onderbord geeft aan dat alleen elektrische auto's er mogen parkeren. Als je hier aan voldoet kan het niet zo zijn dat ze boetes gaan uitdelen, er zou dan nog een onderbord moeten komen met b.v. "Max 100%". Het kan niet zo zijn dat rechters opeens andere regels bedenken.
 • Wensis Rompas

  3 maanden geleden
  Hoevaak ik wel niet meemaak dat een laadpaal uit is gevallen. Dus zie je géén lampje branden, als dat al een graadmeter is. Krijg ik dan onterecht een boete omdat een totaal niet doordachte wetgeving door onze neus wordt gedrukt? Hoe incompetent zijn we geworden, alle regeringsleiders terug naar school en gauw, met je te kostbare nutteloze studie. Investeer liever in meer (snel)laadpalen ipv dit soort onzin.
 • Paul Slinger

  3 maanden geleden
  is ook terecht , heel veel electrische autobezitters beschouwen de laadpaalplek gelijk parkeerplek, hoe meer electrische auto's komen hoe moeilijker het wordt om benz en diesel voertuigen te parkeren, wat gaat Amsterdam in de toekomst doen als er alleen maar electrische voertuigen de binnenring in mogen? jaja dat wordt dan een groot parkeerprobleem,er komen steeds meer publieke laadpalen bij en daar mag je dus niet blijven staan,dan maar naar een gewone parkeerplaats maar die zijn er bijna niet
 • Ruud Heemeijer

  3 maanden geleden
  Als hij opgeladen is , melding telefoon. Of Leg parkeerschijf met de tijd dat je hem hebt neer gezet.