De mededingingswaakhond heeft Google nu bevolen om de app van het Italiaanse bedrijf Enel X toe te staan op Android Auto, een toepassing van Google voor gebruik in auto’s.
Volledig scherm
De mededingingswaakhond heeft Google nu bevolen om de app van het Italiaanse bedrijf Enel X toe te staan op Android Auto, een toepassing van Google voor gebruik in auto’s. © Enel X

Google krijgt megaboete voor misbruik marktpositie in Italië

Google heeft in Italië een boete van meer dan 100 miljoen euro gekregen vanwege misbruik van zijn dominante marktpositie. Volgens de Italiaanse karteltoezichthouder sloot Google een rivaliserende app voor diensten bij het opladen van elektrische auto’s uit.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.