Dilan Yesilgöz, minister van Justitie en Veiligheid, bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. Auto's die bepantserd zijn, zoals die van haar, kunnen nog moeilijk ‘vergroend’ worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Dilan Yesilgöz, minister van Justitie en Veiligheid, bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. Auto's die bepantserd zijn, zoals die van haar, kunnen nog moeilijk ‘vergroend’ worden. © ANP

‘Groen’ kabinet rijdt zelf nog behoorlijk vervuilend

Met een keur aan maatregelen wil het kabinet-Rutte IV het klimaat herstellen, maar een beter milieu begint bij jezelf: het wagenpark van de ministers en staatssecretarissen moet nog vervangen worden.

102 reacties

 • G. de Groot

  3 maanden geleden
  Ach, groen rijden heeft weinig effect. Zolang stroom nog voor een groot deel uit biomassa centrales komt waar we gekapt hout, aardolie en gas voor verbranden, is groen rijden het verplaatsen van emissie.
 • Say its

  5 maanden geleden
  Gewoon blijven rijden tot hij op is. Ze kunnen ook carpoolen naar Brussel of video vergaderen. Ze kunnen ook kort gaan vergaderen! Oeverloos gezwam, lijkt wel een huisvrouwen club. S. Marilyn Niks mis mee.
 • Wim Jansen

  5 maanden geleden
  Wat een gezeur wederom, die auto's moeten eerst gewoon hun diensttyd uitdoen en is het misschien tyd om te kijken of daar een groene auto voor terug kan komen . Afkopen lease is gewoon te duur.
 • Barbara Both

  5 maanden geleden
  En hoe staat het met het "groen " worden van overheidsgebouwen. Mijn idee : eerst de overheid en dan volgt " de burger" ,na evaluatie , vanzelf
 • Rob Echter

  5 maanden geleden
  Minister draagt geen mondkapje.