Groot aantal dodelijke ongelukken veroorzaakt door onveilige berm

VIDEOEen groot deel van de bermen langs onze wegen is onveilig. Dat blijkt uit een nieuwe rapportage van Rijkswaterstaat die door minister Visser (Infrastructuur) naar de Tweede Kamer is gestuurd. Bermen veiliger maken kan ieder jaar talloze verkeersdoden schelen, stellen experts. 

118 reacties

 • Huub van 't Hart

  5 maanden geleden
  Er zijn prachtige, natuurvriendelijke oplossingen te bedenken. Bijvoorbeeld de vlechtheg die ook nog eens kan werken als vangrail.
 • Reginald Grunder

  5 maanden geleden
  De weg is altijd de oorzaak van het rijgedrag van sommige weggebruikers cq piraten Pas je snelheid en gedrag aan als je rijd.Dan is er niets aan de hand Oogjes open en het verstand erbij Als je dat niet hebt blijf dan lekker thuis.Zo kunnen andere weggebruikers veilig aan het verkeer deelnemen.
 • J Zeeman

  5 maanden geleden
  Triest om te zien dat 99% van de reacties hieronder komen van mensen die denken zelf nooit iets fout te doen in het verkeer. En eenzijdige ongelukken zijn altijd onder invloed of door te hard rijden denken ze. Er zijn dus nooit externe faktoren zoals overstekende dieren, (bijna) tegen de voorruit vliegende vogels etc die aanleiding kunnen zijn voor een schrikreaktie. Was het leven maar zo simpel.
 • Kap

  5 maanden geleden
  Bomen veroorzaken geen dodelijke ongelukken. Dat doen automobilisten die hun telefoon belangrijker vinden dan het verkeer, te hard rijden, roekeloos inhalen of met een borrel te veel op achter het stuur kruipen.
 • r westerveld

  5 maanden geleden
  R Westerveld Zou het niet aan de bestuurders van de voertuigen liggen? Zorg er nou eerst eens voor dat een mobiel gewoon niet meer werkt in of op een voertuig. En dat al die touch-screens alleen werken als het voertuig stil staat. En laat de bomen met rust. We hebben er al zo weinig