Grote steden willen wegen snel naar 30 km/uur: ‘Veel minder verkeersdoden’

videoDe vier grote steden willen de snelheid op bijna alle stadswegen zo snel mogelijk terugbrengen tot maximaal 30 kilometer per uur. Dit moet het aantal dodelijke verkeersslachtoffers fors terugdringen.

61 reacties

 • Albert van der Broek

  2 maanden geleden
  En laten we vooral de olifant in de kamer niet benoemen: overbevolking. Lekker het land vol proppen en de steden 'verdichten'. En dan verbazing veinzen als het mis gaat. LOL zie daar het domme naïeve landje Nederland.
 • R Jansen

  2 maanden geleden
  Ik denk dat de snelheid nauwelijks invloed heeft op het aantal ongevallen. Een deel van de verkeersdeelnemers (auto, scooter, fiets en wandelaar) zijn meer met andere zaken bezig (Telefoon, lachgas) Ook denken heel veel verkeersdeelnemers "Ik heb voorrang" en gaan ervanuit dat deze ook krijgen en dus nemen. Voorrang in een gunst en geen recht. Als we dit (De oorzaken) nu eerst wegnemen zal het een stuk beter gaan
 • Willem Duyvis

  2 maanden geleden
  Ben eigenlijk wel benieuw op basis waarvan dit idee gekomen is, betreft dit alleen het aantal ongevallen of is er ook een verdere studie naar gedaan. Zo nee, dan maar eens een weekje in een auto gaan zitten, een weekje fietsen en scooteren. De meeste fietsers hebben nooit rijles gehad en doen maar wat, want de "wet" beschermd ze toch, en met z'n 4 of 5 naast elkaar mag toch? DE scooters raggen van links naar rechts en hebben helemaal lak aan alle verkeersregels. Doe daar dan ook wat aan s.v.p.
 • ado fan

  2 maanden geleden
  30 km per uur???? Misschien is het verstandiger dat we ons ook eens aan de andere verkeersregels gaan houden. In de grote steden lopen voetgangers en rijden fietsers massaal door rood. Er wordt door scooters en fietsers massaal op de stoepen gereden. En wanneer stoppen we nu eens met het mobiele telefoongebruik tijdens het autorijden.
 • rinus v d berg

  2 maanden geleden
  auto rijders hebben altijd haast !!! en houden ook geen rekening met scooters en fietsers ,hoevaak worden die dood gereden door de de automobilist,die gewoon niet goed oplet bijna elke dag zie je dat terwijl als ze even geduldig zijn dan zijn ze een minuut later thuis ,en dat is toch niet erg zou je zeggen Nee want ze hebben altijd maar haast ,dat leest je hier al aan die reakties van Lui !!!