Volledig scherm

Gumball rally: racen voor de puissant rijken

Snelle auto’s, feestende dames, miljonairs en beroemdheden, dat zijn al twintig jaar de ingrediënten voor de beruchte Gumball 3000 rally – een soort straatrace voor adrenalinejunkies met een zware rechtervoet. Nu is er een boek.

De organisatie van de Gumball 3000 neemt ieder jaar een groep rijkaards en beroemdheden mee op een 3.000 mijl lange roadtrip door Europa, Azië of Noord-Amerika - met telkens andere locaties. Een week lang worden snelle supercars losgelaten op de openbare weg en hun berijders op wilde feestjes met veel drank, vrouwen en andere verleidingen.

Volledig scherm

De hele week zijn de dagen gewijd aan het rijden over ‘s werelds mooiste openbare wegen, terwijl de nachten draaien om decadente feesten. De race werd voor het eerst verreden in 1999 en heeft de roemruchte reputatie gekregen van een wilde week waarin alles kan gebeuren. Deze ervaring is slechts voor een enkeling weggelegd, want er zijn slechts 120 plaatsen en de toegangsprijs bedraagt zo’n 70.000 euro.

Volledig scherm

Wie iets wil proeven van de sfeer rondom dit evenement, kan terecht bij het nieuwe boek ‘Gumball 3000: 20 Years on the Road’. Het wordt omschreven als een ‘best-of-compilatie van het blitse en beroemde internationale evenement van de afgelopen twee decennia’ en is volgens uitgever Te Neues ‘net zo bruisend en opwindend als de roadtrip zelf’.  Een groot aantal beroemdheden heeft deelgenomen aan de rally's, waaronder David Hasselhoff, Snoop Dogg, David Guetta, Steve Aoki, Dennis Rodman, Usher en Lewis Hamilton.

Volledig scherm