Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Helmplicht voor de snorfiets: ‘Nu de e-bikes nog’

Het kabinet hakte vrijdag de knoop door: ook snorfietsers ontkomen vanaf juli 2022 niet langer aan het dragen van een helm. Medici die worden geconfronteerd met zwaar hersenletsel na ongevallen met snorscooters, pleiten al jaren voor een helmplicht. ,,De volgende groep zijn de e-bikes.’’   

134 reacties

 • Leroy Cocu

  1 jaar geleden
  Dit is echt stereotypering. iedereen benadelen omdat een klein groepje als een idioot rijd. en dan verwachten dat de helft overgaat naar elektrische fietsen betekend dat het probleem zich daar heen verhuist en dat die dan de sjaak zijn. je kan niet heel nederland als een baby behandelen. laatste tijd lijkt het er op dat je steeds minder mag en nooit meer. ik snap het veiligsheids gedeelte wel maar elke keer als je in de auto stapt heb je ook een risico dat je een ongeluk krijgt.
 • Marnix Mus

  1 jaar geleden
  Met deze besluiten gaan mensen de fiets en de snorscxcooter laten staan en kruipen weer in de auto. Daar gaat je beleid om iedereen te motiveren om de fiets te gebruiken ipv de auto! Weer een besluit van iemand die op kantoor zit en alleen maar afgaat op info van derden. Jammer.....
 • Bert de Kok

  1 jaar geleden
  Nou dit laatste stukje vrijheid wordt dus ook weer afgenomen als dit doorgaat gaan mijn scooters in de verkoop niet dat ze dan nog veel waard zijn maar een helm is voor mij geen optie! Wat een betutteling allemaal straks allemaal een helm op als je een voet op de openbare weg zet want het zou eens… Diegene die dat bedenken rijden zelf waarschijnlijk geen snorfiets maar staan zelf aan de zijlijn te bedenken wat zullen we nu weer eens verplichten zoals de laatste tijd wel meer het geval is!
 • Crena

  1 jaar geleden
  Straks ook nog de voetgangers, want die kunnen lelijk met hun hoofd op het trottoir terechtkomen met al die slecht onderhouden trottoirs? Zo kunnen we natuurlijk alles dichttimmeren, hoera!
 • Otto Janzon

  1 jaar geleden
  dan moet je ook harder mogen rijden met helm. en de regering moet dan ook de helm vergoeden.