Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Helmplicht voor de snorfiets: ‘Nu de e-bikes nog’

Het kabinet hakte vrijdag de knoop door: ook snorfietsers ontkomen vanaf juli 2022 niet langer aan het dragen van een helm. Medici die worden geconfronteerd met zwaar hersenletsel na ongevallen met snorscooters, pleiten al jaren voor een helmplicht. ,,De volgende groep zijn de e-bikes.’’   

134 reacties

 • Marnix Mus

  1 week geleden
  Met deze besluiten gaan mensen de fiets en de snorscxcooter laten staan en kruipen weer in de auto. Daar gaat je beleid om iedereen te motiveren om de fiets te gebruiken ipv de auto! Weer een besluit van iemand die op kantoor zit en alleen maar afgaat op info van derden. Jammer.....
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Nou dit laatste stukje vrijheid wordt dus ook weer afgenomen als dit doorgaat gaan mijn scooters in de verkoop niet dat ze dan nog veel waard zijn maar een helm is voor mij geen optie! Wat een betutteling allemaal straks allemaal een helm op als je een voet op de openbare weg zet want het zou eens… Diegene die dat bedenken rijden zelf waarschijnlijk geen snorfiets maar staan zelf aan de zijlijn te bedenken wat zullen we nu weer eens verplichten zoals de laatste tijd wel meer het geval is!
 • Crena

  3 weken geleden
  Straks ook nog de voetgangers, want die kunnen lelijk met hun hoofd op het trottoir terechtkomen met al die slecht onderhouden trottoirs? Zo kunnen we natuurlijk alles dichttimmeren, hoera!
 • Otto Janzon

  3 weken geleden
  dan moet je ook harder mogen rijden met helm. en de regering moet dan ook de helm vergoeden.
 • Frank Leurs

  3 weken geleden
  Dat de snorfietsen een helm moeten dragen verbaasd mij NIETS. Die kunnen 45km/u. De speed-pedelec is bijna hetzelfde met de 45km/u. Ik ben benieuwd of er een tijd komt dat fietsers als ik een helm moeten dragen. Ikzelf rijdt NIET op een E-bike.Ik test E-bikes. Als ik een helm moet dragen daarbij, maakt mij helemaal NIET uit. Ik heb een helm. Ik zet deze al (vaak) op bij het fietsen.