Volledig scherm
Je dochters in een badje op het dak zetten mag dus niet! © Politie Dixon, Illinois

Het dak op! Moeder rijdt rond met dochters in opblaasbadje

‘Jullie kunnen het dak op’, lijkt een 49-jarige Amerikaanse te hebben gedacht, toen ze een zwembadje voor haar twee dochters vervoerde. Om te voorkomen dat het opblaasding onder het rijden van het dak zou waaien, zette de vrouw haar oogappeltjes erin. Verrassend genoeg mag dat niet, zo bleek toen agenten haar aanhielden.

Agenten van het Amerikaanse stadje Dixon, in de staat Illinois, arresteerden de 49-jarige Jennifer Janus Yeager nadat een bezorgde burger meldde dat hij haar voorbij had zien rijden. Met de kinderen op het dak van haar auto welteverstaan. Navraag leerde dat de zorgzame moeder met het lege badje naar een vriend was gereden, om het daar op te blazen. Toen het ding eenmaal vol lucht zat, was het dak van haar auto de enige plek om het op te vervoeren.

Lege badjes vangen veel wind en om dat probleem te tackelen, zette Yeager haar beide dochtertjes in het badje en reed richting huis. Gelukkig liep de rit voor beide dochters goed af. Moeder zelf komt er wat bekaaider af. Ze wordt aangeklaagd wegens twee gevallen van nalatigheid en het in gevaar brengen van haar spruiten. Na een borgsom te hebben betaald, mocht Yeager vertrekken. Zonder dochters op het dak.