Decennialang het toppunt van luxe: een radio ingebouwd in het dashboard van een auto. Foto Mercedes
Volledig scherm
PREMIUM
Decennialang het toppunt van luxe: een radio ingebouwd in het dashboard van een auto. Foto Mercedes © Daimler AG

Het doek valt voor de autoradio: ‘Mensen waren eerst bang voor ongelukken door zo’n apparaat’

Bijna 90 jaar geleden presenteerde Philips zijn eerste autoradio. Hij woog 12 kilo en was nagenoeg onbetaalbaar. Anno 2021 leidt de autoradio een zieltogend bestaan in de spelonken van moderne multimediasystemen.

2 reacties

  • L Koenraad

    1 maand geleden
    Leuk, en wat nu als je (bewust) geen smartphone en geen abonnement op Spotify en dergelijke hebt? Navigeren doe ik nog steeds met de kaart, dat werkt namelijk ook als het systeem uitvalt of als er niet in het systeem doorgevoerde omleidingen zijn. Kan een CD-speler nog wel want bij muziek op een USB stick kun je (voor zover ik weet) geen nummers kiezen of overslaan en moet je de hele riedel verplicht afluisteren. L.Koenraad
  • Clemens OS

    1 maand geleden
    Auto's worden in mijn situatie niet snel na aanschaf afgestoten. Was indertijd een van de eerste met een uitgebreid muziek- en navigatuesysteem in mijn auto, maar feitelijk op de oude leest geschoeid. Nu kort geleden een 15 jasr gebruikte auto vervsngen met een entertsinment systeem. Ja stemgestuurd navigatie, Spotify enz. bedienen helemaal leuk. DAB radio heel erg strak. Maar kwaliteit van systeem beduidend minder dan wat ik had. Dat is gewoon jammer.