Volledig scherm
PREMIUM
Lege snelwegen, zelden files. Zo was het begin jaren 80 van de vorige eeuw. © wegenforum.nl

Het is deze week zo stil op de weg, het lijkt wel 1983

Wie met de auto naar het werk rijdt, voelt zich momenteel dolgelukkig. Nederland is filevrij in de rustigste week van het jaar. Volgens de ANWB is het even druk op de snelwegen als in 1983.

Natuurlijk, er wordt nog wel gewerkt bij de ANWB Verkeerscentrale, maar de filemeldingen in Nederland zijn in een paar minuten gepiept. ,,Eigenlijk geen files. We zijn druk met het buitenland, files van vakantieverkeer’’, zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB Verkeerscentrale. In zowel de regio's zuid, midden als in noord is het deze week bouwvak. Die bouwvakantie, die officieel niet meer bestaat maar nog door veel aannemers en toeleverende bedrijven wordt geëerbiedigd, eindigt volgende week in het zuiden van Nederland en daardoor doemen ook de files weer op.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.