Volledig scherm
© Shutterstock

‘Hoe ver kom je met een elektrische auto plus caravan?’

VRAAG & ANTWOORD,,Kan ik met een elektrische auto een caravan trekken? En zo ja, hoeveel kilometer kan ik er dan mee rijden?”, vraag lezer C. Schapendonk zich af. 

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Steeds meer elektrische auto’s kunnen een caravan trekken. De nieuwe Volvo XC40 P8 Recharge bijvoorbeeld trekt een aanhanger tot 1500 kg en de Tesla Model X zelfs tot 2270 kg. Het Duitse magazine AutoBild reed met een Audi e-Tron en 1500 kg wegende caravan van München naar het Gardameer. Die auto heeft volgens fabrieksopgave normaliter een reikwijdte van 436 km. Maar tijdens deze rit, deels door de bergen, varieerde de actieradius van ruim 100 tot ruim 200 kilometer. Niet alleen het trekken, ook de luchtweerstand van de caravan beperkt het rijbereik.” 

Onze autoredactie beantwoordt elke week lezersvragen. Mail je vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vind je in ons dossier.

  1. ‘Waarom zit er geen instructieboekje bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom zit er geen instructie­boek­je bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’

    ,,Bij aflevering van mijn nieuwe Ford Fiesta Titanium werden alle ‘toeters en bellen’ in de auto uitgelegd. Thuisgekomen was ik meer dan de helft vergeten en wilde via het instructieboekje alles nazien. Maar helaas: geen boekje. Dealer gebeld: dit wordt niet meer meegeleverd en alles is via internet te achterhalen. Er wordt blijkbaar niet meer aan de oudere automobilisten gedacht en een instructieboekje van €26,50 meeleveren is blijkbaar te duur”, aldus lezer Sonja Doorschodt.