De elektrisch fiets rukt op, maar hoe ver kom je in de praktijk? Met een handige rekentool kun je dat alvast uitrekenen voordat je de fiets koopt.
Volledig scherm
De elektrisch fiets rukt op, maar hoe ver kom je in de praktijk? Met een handige rekentool kun je dat alvast uitrekenen voordat je de fiets koopt. © ANP

Hoe ver komt elektrische fiets in de praktijk? Handige calculator rekent het uit

De coronacrisis kent twee grote winnaars qua mobiliteit: de auto en de fiets. E-bikes bieden trapondersteuning en vergroten je actieradius aanzienlijk. Maar hoe ver kom je in de praktijk? Deze calculator rekent het voor je uit.

 1. ‘Hoe pakken we hardrijders in de 30 km-zone aan: kliko’s op de weg?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Hoe pakken we hardrij­ders in de 30 km-zone aan: kliko’s op de weg?’

  ,,In ons hele dorp geldt een maximumsnelheid van 30 km/u en vrijwel niemand trekt zich hier iets van aan. In de zestien jaar die ik aan een hoofdweg woon, is er nog nóóit op snelheid gecontroleerd. Een aantal bewoners heeft grote ‘30-stickers’ op kliko’s geplakt, maar dat heeft nauwelijks effect op de racers. Hoe kunnen wij de gemeente bewegen maatregelen te nemen? Die gaf alleen het advies om de wijkagent te informeren, maar die zegt niets te kunnen doen. Wat zou er gebeuren als wij zelf maatregelen zouden nemen, zoals onze kliko’s gedeeltelijk op straat plaatsen?” vraagt lezer Jose Vissers.
 1. Niet bij McDonald's, maar bij sterrenchefs in de drive-thru
  Play

  Niet bij McDonald's, maar bij sterren­chefs in de dri­ve-thru

 2. Bekijk hier alle samenvattingen van de Eredivisie
  Play

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen van de Eredivisie