Assetmanager Marc Roosenschoon bovenin het brugwachtershuis van de Merwedebrug. De brug wordt overigens vanuit de centrale in Rhoon bediend.
Volledig scherm
PREMIUM
Assetmanager Marc Roosenschoon bovenin het brugwachtershuis van de Merwedebrug. De brug wordt overigens vanuit de centrale in Rhoon bediend. © Ricardo Smit

Hoera! De Merwedebrug is 60 jaar en haar pensioen gaat ze zeker halen

Hoera! De Merwedebrug bij Gorinchem viert een feestje: het is maandag 15 maart precies zestig jaar geleden dat koningin Juliana haar officieel kwam openen. ,,Naar omstandigheden gaat het best goed met haar’’, zegt Marc Roosenschoon, assetmanager beweegbare bruggen bij Rijkswaterstaat. Samen met heel team kijkt hij naar haar om.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'