Bijna een op de drie Nederlanders overweegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan door de gestegen brandstofprijzen.
Volledig scherm
Bijna een op de drie Nederlanders overweegt dit jaar helemaal niet op vakantie te gaan door de gestegen brandstofprijzen. © Rob Engelaar

Hoge benzineprijs schrikt vakantiegangers af

Het is schrikken bij de pomp en voor een lange vakantiereis moet je nu helemaal flink de portemonnee trekken. Uit een enquête blijkt dat 36 procent van de Nederlanders die normaal met de auto op vakantie gaat, daardoor zelfs overweegt om helemaal niet te gaan.

53 reacties

 • Edward Broekhuizen

  3 weken geleden
  Alsof die 5x 20,- euro uitmaakt op een vakantie van 3 weken. Als dat wel zo is dan moet je helemaal niet gaan.
 • Piet de Neef

  1 maand geleden
  Elders in het AD staan de prijzen van brandstof in Europese vakantie landen. Het valt op dat het Verenigd Koninkrijk daar nooit bij staat. Het is niet zo'n populaire bestemming als bv Frankrijk e.d. en het is geen lid meer van de EU maar het is nog steeds een Europees land. Wij hebben er net 3 weken VK opzitten met rond 3.700km en met koers van de pond heb ik 650 euro laten liggen bij de diverse tankstations. Het baat niet om te kijken of je goekoper kan tanken want dan moet je extra km's maken.
 • Rene van der Ploeg

  1 maand geleden
  Voor die paar tientjes extra ga je toch niet thuisblijven? Stel ik rij 3000 km. Mijn auto rijdt 1 op 20 dan heb ik 3000/20=150 liter nodig. Een liter kost nu 50 ct meer dan vroeger, kortom het kost me 75 euro meer. Als je onderweg gewoon je eigen bammetjes meeneemt en dan maar niet uit eten gaat is het opgelost.
 • Mentjox

  1 maand geleden
  Je moet well uitkienen wanneer je goedkoop kunt tanken.Want het heeft dan pas zin als je 50 of meer liter tankt.50 x 40 cent is 20 € .Mijn auto gebruikt 1 liter op 13 km dus ik kan 650 km rijden dat is dan 3.25 cent per kilometer .Dus als ik bijvoorbeeld naar Portugal zou gaan zo'n 5000 kilometer visa versa dan zou ik € 162.50 duurder uit zijn met de huidige benzine prijs in Nederland.Heen en terug moet ik in het buitenland tanken waar de prijs lager is .Dus eigenlijk minder dan € 162.50 .
 • john caelen

  1 maand geleden
  Ik weet niet wie al deze fabeltjes op schrijft ,maar ik (98tanken) heb gisteren eens opgelet in Frankrijk ,Was ooit zeker op de autobaan een van de duurste landen ,maar nou is de 98 nog goedkoper (enkele daar gelaten ,maar de prijzen staan al km van te voren aangegeven) en op de oude RN betalen je gemiddeld 2,05 voor de 98 dus de 95 is nog goedkoper)dan in Luxemburg
 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.