Sneeuwkettingen.
Volledig scherm
Sneeuwkettingen. © Niek Schenk

In deze landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht

interactieve kaartDe wintersport staat voor de deur en ieder jaar ontstaan er discussies over waar winterbanden nu wel of niet verplicht zijn. Daarom heeft de BOVAG een interactieve kaart opgesteld met daarop de verschillende wetten en regels rond winterbanden en sneeuwkettingen in populaire vakantiebestemmingen.

Winterbanden, ja of nee? Een weekendje Winterberg kan, mits de wegen sneeuwvrij zijn. Maar in Oostenrijk is het in de periode van 1 november tot 15 april verplicht winterbanden met een profiel van minstens 4 millimeter onder de auto te hebben. Wordt een automobilist betrapt zonder goede winterbanden, dan volgt een boete van 35 euro. Heeft de bestuurder ook een gevaarlijke situatie veroorzaakt, dan kan de boete oplopen tot liefst 5.000 euro en mag de auto in beslag genomen worden. In Oostenrijk moet je zelfs standaard sneeuwkettingen in de auto hebben, maar in Zwitserland bijvoorbeeld zijn winterbanden niet eens verplicht. Kortom: verwarring alom.

De volledige interactieve kaart is hier te bekijken www.bovag.nl/winter

Volledig scherm
© BOVAG
  1. Kia vernieuwt de Rio: meer veiligheid, hightech infotainment en slimme aandrijftechniek

    Kia vernieuwt de Rio: meer veiligheid, hightech infotain­ment en slimme aandrijf­tech­niek

    Kia heeft de Rio, een van de meest betaalbare auto's van Nederland, vernieuwd. De huidige Rio staat in de prijslijst vanaf €19.995. De fabrikant gaf de auto een facelift, maar ook zijn er nieuwe veiligheidssystemen en het infotainment kreeg een serieuze upgrade. Bovendien is dit de eerste Kia met 48 Volt milde-hybride technologie in combinatie met een nieuwe benzinemotor en ‘intelligente’ handbak met elektronische koppeling.