Een van de twee gepantserde wagens die de politie zondag inzette tijdens een inval in Lunteren.
Volledig scherm
Een van de twee gepantserde wagens die de politie zondag inzette tijdens een inval in Lunteren. © DG

Is het een beest, een stormram, een fort? Nee, het is de Bearcat: ‘Verzetten heeft geen zin’

Een stormram, een rijdend fort, een overrompelend beest. Dat zijn de Bearcat en zijn grotere broer de Bear. Monsterachtige pantservoertuigen waarmee de Dienst Speciale Interventies (DSI) zondag een erf in Lunteren bestormde.

22 reacties

 • Zoran Wetter

  8 maanden geleden
  Spierballen met een fast en furieus droom tegen over intelligentie en onbeperkt budget
 • Peter de Jong

  8 maanden geleden
  @tobias hollaar, de grote illegale drugsfabrieken in de VS en Mexico zijn voorzien van verschillende defensieschillen met de modernste wapens en surveillance apparatuur. Ze maken hun eigen explosieven (nitro en TATP) en zitten vol geavanceerde boobytraps. Die doden niet alleen invallende rivaliserende bendes en politie teams, maar vernietigen ook het bewijsmateriaal. Denk maar niet, dat je zo'n moderne operatie er makkelijk onder krijgt.
 • Wilhelmus Liebrand

  8 maanden geleden
  Als we die dinkytoys toch ergens in de schuur hebben staan,gewoon gebruiken. Prima voor de veiligheid van onze jongens die proberen onze samenleving nog een beetje leefbaar te houden.
 • Jan Meijer

  8 maanden geleden
  M.Teeven. Als je een beetje gaat googelen of op youtube filmpjes gaat kijken, kom je veel meer te weten over de Bearcat. Dit is gewoon algemene informatie die je kunt opzoeken. Net als bijvoorbeeld over The Beast (vervoermiddel van de Amerikaanse president) Echt geheime informatie blijft wel geheim hoor.
 • M. Teevens

  8 maanden geleden
  Ik begrijp niet waarom dit soort meldingen in de media moeten. Fijn alle snufjes die er op zitten vermelden! Ongelofelijk. Je brengt mensen (criminelen) alleen maar op ideeën. Hou dit soort informatie voor je. Mensen die hun werk moeten doen, hebben gewoon hun bescherming nodig. Maar dit is niet het enige wat in geuren en kleuren wordt vermeld. Ik denk wel vaker "tuurlijk, hang het lekker aan de grote klok". Is altijd weer voer voor kwaad willende. Er blijft hier nog maar weinig "geheim".