Volledig scherm
© Facebook Harris County Constable Precinct 4

Jonge inbrekers rijden 20 dure auto's in de prak: meer dan 800.000 dollar schade

Vier minderjarige inbrekers in Houston hebben het parkeerterrein van een autodealer omgetoverd tot botsauto-kermisattractie. Ze roofden meer dan twintig dure wagens die ze om de beurt in de prak reden. De schade bedraagt meer dan 800.000 dollar (circa 700.000 euro).

Volgens de Houston Chronicle sloeg het erg jonge viertal (tussen de 14 en 16 jaar oud) toe in de nacht van zaterdag op zondag. Ze braken in bij autobedrijf Carmax en vonden de sleutels van meer dan twintig modellen, waaronder een Porsche 911, een Jaguar XE en een Chevrolet Corvette. 

De jongens kropen ieder achter het stuur, reden de garage uit en hielden op het parkeerterrein een auto-rodeo met de dure wagens. Iets wat ze enkele keren herhaalden. Ze veroorzaakten aanzienlijke schade. Politiecommandant Mark Herman verklaarde aan de zender KPRC Houston dat hij in zijn 33-jarige carrière nog nooit iets dergelijks heeft gezien.

De vier jeugdige delinquenten zetten het op een lopen toen de politie ter plaatse kwam. Met de auto's vluchten was geen optie: het parkeerterrein bleek goed afgesloten. De agenten konden ze daarom vrij snel in de boeien slaan. Twee inbrekers werden in de omgeving van de Carmax opgepakt, de twee anderen werden later thuis gearresteerd. Twee van de vier tieners blijken geen onbekenden voor de politie. 

De vier zijn in een jeugdinstelling nabij de Texaanse stad geplaatst. Over het motief van hun ernstige vandalenstreek houden ze voorlopig de kaken op elkaar. Of de betrokken ouders de schade kunnen vergoeden, is niet bekend.