Kabinetsadviseur: Verplicht fietshelm voor 60-plussers

met video'sDe invoering van een helmplicht voor de fiets is de snelste en verreweg goedkoopste manier om het aantal verkeersdoden eindelijk fors te verlagen. Dat stelt de belangrijkste verkeersveiligheid-adviseur van het kabinet in reactie op de bekendmaking van het aantal verkeersdoden over 2021.

443 reacties

 • Jack van der Weyde

  1 maand geleden
  Jammer dat elke betweter wil bepalen hoe ik mijn leven moet leven, 80 doden per jaar is niets je moet toch als 70 plusser ergens aan dood gaan.
 • R. Rasenberg

  2 maanden geleden
  Verplicht wielrenners om in kleurrijke shirts rond te rijden ipv zwart tenue Wellicht is hier hetzelfde fenomeen zichtbaar Je houdt meer rekening met renners in zwart tenue. Je anticipeert.
 • Martin Kroon

  2 maanden geleden
  Als een helm op de fiets verplicht wordt, dan ook in de auto. Waarom? De meeste doden die er nog in auto's vallen (steeds minder dankzij al die airbags etc.) komen te overlijden door hersenletsel en gebroken nekwervels e.d. Niet door gebroken ribben of benen. Maar de effectiefste maatregel, die ook veel fietsdoden scheelt, is radikale snelheidsbeperking. Daarvoor zijn ISA-achtige ingrepen in auto's nodig, en 100 max 24/7, want als het donker is gebeuren de ernstigste ongevallen met auto's.
 • Willem Klapwijk

  2 maanden geleden
  Helmplicht alleen voor 60+? Heet zoiets niet leeftijdsdiscriminatie?
 • Rob Zoomers

  2 maanden geleden
  Gewoon invoeren, je kan uren lang luisteren naar gepiep van iedereen. Zoals altijd in Nederland krijg je weer eens niets voor elkaar omdat iedereen wel weer wat te piepen en een excuus heeft.