Volledig scherm
© ANP

Kan remlicht ook niet aan de voorkant?

Vraag & AntwoordGeregeld kom ik als fietser op rotondes bijna in ‘aanvaring’ met automobilisten die heel hard komen aanrijden en laat op de rem trappen. Als iemand dat doet weet je niet of de bestuurder je heeft gezien. Kunnen fabrikanten niet zoiets bedenken als remlichten aan de voorkant van een auto, zodat je kunt zien dat hij remt? -Theo Cornel

Een remlicht aan de voorkant van een auto lijkt mij eerder verwarrend en dus ook gevaarlijk. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een auto duidelijk te onderscheiden zijn. Ik ben het met u eens dat automobilisten met gepaste snelheid een rotonde moeten naderen. Maar eerlijk gezegd zie ik ook veel fietsers die snel over een rotonde schieten, waardoor zij flinke risico’s nemen. Je moet er altijd op bedacht zijn dat een andere weggebruiker je misschien even niet ziet aankomen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publiekslieveling van autorijdend Nederland?
    Interview

    Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publieks­lie­ve­ling van autorij­dend Nederland?

    Opel gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de vleugels van het Franse PSA. Ruim 35 jaar lang was Opel de favoriet van de Nederlandse automobilist, maar in 2004 kwam daar een eind aan. Keren de tijden van de Kadett, de publiekslieveling van weleer, terug? ,,Ik denk dat we met onze elektrische auto's in Nederland inderdaad weer nummer één kunnen worden’’, zegt topman Michael Lohscheller.