Volledig scherm
© Photonews

Kleurrijke ‘Love Bug Parade’ met Kevers en VW busjes vrolijkt Brussel op

VideoTientallen Kevers en busjes (Transporters) van Volkswagen verzamelden zondag bij het Brusselse automuseum Autoworld om deel te nemen aan de elfde editie van de Love Bug Parade. Die stond dit jaar in het teken van de vijftigste verjaardag van het legendarische Woodstock-popfestival.

Parallel aan dit jaarlijkse evenement brengt Autoworld deze maand een eerbetoon aan een andere mythische kleine wagen, nauw verwant aan de VW Kever: de Buggy. Hoewel die in 1964 in Californië werd geboren, zou het concept van de kleine fun-auto - vaak zonder dak - al snel de Atlantische oceaan oversteken. 

(Lees verder onder de foto)

Volledig scherm
Zowel jong als oud amuseerde zich tijdens de Love Bug Parade © Photonews

Bijzonder aan deze Buggy's is dat ze altijd over een koetswerk van polyester beschikken, dat wordt verkocht in de vorm van een kit die op het onderstel van bestaande, betaalbare auto's kan worden gemonteerd. Destijds was dat vaak het chassis van de Kever. Alleen al in België werden zo'n 10.000 Buggy’s gebouwd, waarvan de meeste werden geëxporteerd. Deze maand zijn er 12 klassieke exemplaren te bewonderen in Autoworld. Kortgeleden maakte Volkswagen bekend dat in maart op de autoshow een compleet nieuwe retro-versie van de Buggy wordt onthuld. De fabrikant wil hem opnieuw uitbrengen, maar deze keer met elektrische aandrijving.