Volledig scherm
© LEGO

LEGO presenteert James Bond Aston Martin, met schietstoel

In de LEGO Store op Leicester Square in Londen werd vandaag de bouwdoos van de Aston Martin DB5 officieel onthuld, waarmee James Bond als eerste rondreed in de film Goldfinger.

Wanneer je de LEGO Aston Martin DB5 voor het eerst op foto’s en video ziet, valt direct de enorme aandacht voor details op. De DB5 is in de James Bondfilms een auto met een iconische status. Dat komt met name door alle gadgets. Gelukkig voor de fans heeft LEGO al deze gadgets ook in dit miniatuurmodel verwerkt.

Volledig scherm
© LEGO

Wat te denken van draaiende nummerplaten voor en achter, een werkende schietstoel, Browning machinegeweren achter de voorste knipperlichten, een kogelwerend scherm aan de achterzijde en een rode telefoon in het rechter voorportier. Ook komen uit de wielen draaiende messen tevoorschijn om banden te slopen van achtervolgers en is de motor verwijderbaar. 

Volledig scherm
© LEGO

LEGO VIP leden kunnen de uit 1290 steentjes bestaande LEGO DB5 vanaf vandaag bestellen. Niet VIP leden moeten helaas tot 1 augustus wachten. Het model gaat 169,99 euro kosten en is te bestellen via de LEGO shop. De echte DB5 uit de film werd vorige week nog door veilinghuis Bonhams afgehamerd op een bedrag van 2,1 miljoen euro.

Volledig scherm
© LEGO