Linda en Tom ontsnappen aan de dood als elektriciteitspalen op de weg vallen

In de Amerikaanse stad Seattle vielen afgelopen vrijdag 26 elektriciteitspalen als dominostenen om op een autoweg. Een echtpaar had een engel op de schouder toen een van de palen bovenop hun auto viel. De twee zaten een uur lang vast, maar kwamen er uiteindelijk met lichte verwondingen vanaf.

Het ging vrijdagmiddag rond 16.00 uur mis. Er was geen storm, geen noodweer, eigenlijk geen enkele aanleiding. En toch knalde plots een hele rij elektriciteitspalen omver op de East Marginal Way.

Linda (71) en Tom Cook (67), op weg naar de nabijgelegen luchthaven om vliegtuigen te spotten, beleefden de schrik van hun leven. Hun auto kwam terecht onder een van de vallende palen en het web van levensgevaarlijke stroomdraden.

Reddingswerkers haalden de stroom eraf en de twee pechvogels konden na een uur uit hun wagen worden bevrijd. Een deel van de paal was pal tussen het tweetal in beland en dat was hun geluk.

Lees door onder de foto’s.

Volledig scherm
© Still
Volledig scherm
© Still

Dankbaar

,,Als ik die auto als omstander gezien zou hebben, zou ik denken dat de mensen erin dood waren’’, vertelt Tom Cook tegen de Seattle Times. ,,Het feit dat we hier nog zijn, is ongelofelijk.’’ De twee hebben overal pijn en blauwe plekken, maar ze zijn vooral dankbaar dat ze nog leven. Linda probeert de situatie te relativeren met humor. ,,Voor die 15 minuutjes roem hadden we veel liever de lotto gewonnen’’, giechelt ze. Ze is ook blij dat ze ‘nog steeds op schema is om vlotjes de 100 te halen’.

Duizenden gezinnen zaten na het incident een tijdlang zonder stroom. Het is nog volstrekt onduidelijk hoe dit kon gebeuren. De CEO van elektriciteitsbedrijf Seattle City Light begrijpt er niets van. ,,De omgevallen palen ondergingen drie jaar geleden nog een volledige inspectie. Ze vertoonden geen risico op massaal falen’’, verklaart Debra Smith. Sommige stroompalen werden in 2016 vervangen, andere exemplaren zouden binnen vijf jaar vernieuwd worden.

Volledig scherm
© Still