Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

‘Mag het rempedaal wel zo hoog zitten in een auto?’

VRAAG & ANTWOORD,,In mijn Suzuki Ignis bevindt het rempedaal zich 2,5 centimeter hoger dan het gaspedaal, waardoor ik soms met mijn schoen onder het rempedaal terechtkom. Ik vind dat onhandig en gevaarlijk, maar volgens de dealer laat het pedaal zich niet in hoogte verstellen. Bestaan hier geen eisen voor?”, vraagt lezer H. Borcheld. 

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mijn Tesla trekt gemakke­lijk mijn caravan van 1800 kg’

  ,,U schreef laatst over de mogelijkheden van elektrische auto’s om een caravan te trekken. Ik heb vorige zomer met een Tesla Model X en een 1800 kg wegende caravan door Europa getoerd. De vraag is niet zozeer hoe ver de combinatie rijdt met een volle accu, maar hoe je ermee omgaat. Wij hebben gewoon elke keer opgeladen nadat we ruim twee uur hadden gereden, zoals het eigenlijk ook hoort. Die pauze duurde dan 15 tot 20 minuten en daarna had de batterij weer genoeg lading tot de volgende stop”, aldus lezer Frank Smits.