Volledig scherm
© vroom.be

Man geflitst met 914 km/u bij wegwerkzaamheden in Brussel

Een bestuurder uit Luxemburg heeft een boete gekregen omdat hij in Brussel was geflitst met maar liefst 914 km/u. De man werd onmiddellijk voor de rechter gedaagd.

De Luxemburger werd in Brussel geflitst in de buurt van wegwerkzaamheden. Hij reed naar eigen zeggen iets sneller dan 80 km/u waar hij 70 mocht. Daarvoor kreeg hij zoals gebruikelijk een schikkingsvoorstel in de bus, dat hij netjes betaalde. Enkele dagen later kreeg hij alsnog een dagvaarding in de bus om voor de politierechter te verschijnen.

Volgens de politie reed hij op het moment van flitsen 914 km/u, al werd die snelheid nog gecorrigeerd naar een nog altijd duizelingwekkende 859 km/u. Een woordvoerder van de Brusselse verkeerspolitie erkent dat het om een fout gaat, maar de vermeende wegpiraat moet zich deze maand nog wel verantwoorden voor de politierechtbank.

De Luxemburger eist volgens de Belgische krant La Meuse een schadevergoeding, aangezien hij al met al 1500 euro heeft betaald aan advocaten en vervoerskosten. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke fout wordt gemaakt. In mei nog schrok een Waalse dertiger zich een hoedje toen hij een snelheidsboete kreeg. Hij bleek geflitst met een imposante snelheid van 696 km/u.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/