Volledig scherm
© Ford

Man krijgt 152 miljoen dollar na auto-ongeluk

Een jury in Alabama heeft 151,8 miljoen dollar toegekend aan een man die verlamd was geraakt bij een ongeluk in 2015, waarbij een Ford Explorer betrokken was.

Travaris Smith (24) reed in een Ford Explorer van 1998 toen hij moest uitwijken om een ​​dier te ontwijken. Het voertuig sloeg vervolgens twee keer over de kop, waardoor hij levensbedreigende verwondingen opliep. 

Bij het bepalen van het vonnis, vond de jury dat de Explorer uit 1998 niet aan de eigen veiligheidsrichtlijnen van Ford voldeed en concludeerde dat de automaker ‘lichtzinnig’ had gehandeld bij het ontwerpen van de SUV.

De jury kende $ 100 miljoen toe als strafschadevergoeding en de rest als compenserende schadevergoeding. In een verklaring zei Ford dat de automaker in beroep zal gaan tegen het vonnis. ,,Onze sympathie gaat uit naar Travaris Smith en zijn familie. Tegelijkertijd zijn we het niet eens met de conclusie van de jury in deze zaak.”

Advocaten die Smith vertegenwoordigen zeggen dat de compensatie hem toegang tot thuiszorg en hulp zal bieden. ,,Wij vertegenwoordigen een 24-jarige jongeman die niet alleen kan worden gelaten om op enigerlei wijze voor zichzelf te zorgen,” zei advocaat Kendall Dunson. ,,Dit vonnis betekent  gerechtigheid voor Tre en zijn familie. Dankzij een moedige jury krijgt hij nu toegang tot de eerste levensbehoeften thuis en de zorg die hij nodig heeft.”

Elke dag het laatste nieuws over auto's, verkeer en mobiliteit op AD.nl/Auto