Man op elektrische step raast met 85 km/u over de snelweg

videoIn Frankrijk is een filmpje viraal gegaan van een man die met een elektrische step met een snelheid van ongeveer 85 km/uur over de snelweg raast. Hij draagt geen helm of andere beschermende kleding.

De beelden werden vrijdag gemaakt door een autobestuurder op de A86-ringweg rond Parijs, ter hoogte van Saint-Denis. “Dit is onaanvaardbaar”, zegt de filmer. De beelden werden in korte tijd meer dan een miljoen keer bekeken en lokken veel discussie uit.

Volgens Le Parisien is er wellicht niet eens geknoeid met de elektrische step. Het zou gaan om een ‘Dualtron Thunder’ met een motor van 5400 Watt, die volgens specificaties van de fabrikant een topsnelheid haalt van 70 à 80 km/uur. De snelheid zou wel begrensd zijn, maar op YouTube staan video’s die tonen hoe je dat kan omzeilen. 

25 km/uur

Volgens de Franse krant is het toegestaan om zo’n step te kopen, maar je moet je uiteraard wel aan de verkeersregels houden. Dat wil zeggen: een snelheid van maximum 25 km/uur en alleen rijden op het voetpad, fietspad of - blijkbaar in Parijs - op busstroken. 

Met deze overtreding riskeert de man een boete tussen 35 en 150 euro. Mocht de overtreding beschouwd worden als ‘onverantwoordelijk gedrag dat andermans leven in gevaar brengt’, dan riskeert hij een jaar cel en maximum 15.000 euro boete. 

De filmer is overigens zelf ook in overtreding, want een auto besturen en tegelijkertijd filmen mag evenmin.

Volledig scherm
© RV