Thuiswerkers stappen deze winter weer vaker in de auto naar hun werk om te besparen op energie thuis. Dat kan de komende maanden tot meer files leiden, vreest de Coalitie Anders Reizen.
Volledig scherm
Thuiswerkers stappen deze winter weer vaker in de auto naar hun werk om te besparen op energie thuis. Dat kan de komende maanden tot meer files leiden, vreest de Coalitie Anders Reizen. © Frank de Roo

Meer files door hoge energiekosten: thuiswerkers stappen weer in de auto

Thuiswerkers stappen deze winter weer vaker in de auto naar hun werk om te besparen op hun energierekening thuis. Dat kan de komende maanden tot meer files leiden, vreest de Coalitie Anders Reizen.

21 reacties

 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans laats. Als men thuis kan werken administratief blijft dan gewoon thuis maar er zijn werkenden die 10 of 20 km van werk woont de auto pakt terwijl hij of zij met de fiets (E-fiets)kan. Er zijn ook werkenden die in zijn woonplaats werkt toch nog de pakt. Alzo hoe meer mensen en auto's sibben de wegen dicht en is men lager onderweg en laat thuis. Korte afstanden pakt de fiets(E-fiets) en is nog gezond ook en ben je in beweging.
 • Fred Barendse

  2 maanden geleden
  Mensen zijn nu eenmaal kuddedieren en willen met elkaar praten. Ook al gaat het "nergens" over. In het begin was het natuurlijk wel prettig als Mama of Papa thuis waren. Gezamenlijk een broodje eten en daarna naar boven achter de PC. Maar na een paar jaar verlies je de (werk) contacten. Dat geldt trouwens ook voor je vrienden. Geen onwil, maar Corona heeft alles onder druk gezet. Heeft het niet zoveel met geld te maken. Paraderen en flaneren op de werkvloer hoort erbij. Het Ego wil ook wat.
 • JJ Buijs

  2 maanden geleden
  @Leo Haas ‘Je kunt wat besparen op de energiekosten thuis’. Gas kost, boven het plafond nu al meer dan € 3 per kuub. Thuiswerkvergoeding is € 2. Benzine wordt wél vergoed.. Bovendien werken mensen vaak betrekkelijk dicht bij hun werk én is het qua stookkosten vaak ook gewoon efficiënter om met tien man in één ruimte te werken en die te verwarmen, dan met tien man in tien huizen te werken en die te verwarmen.
 • Leo Haas

  2 maanden geleden
  Wat een onzin. Ja, je kunt wat besparen op de energiekosten thuis (indien niemand anders thuis is), maar dat maak je meer dan op in benzine om naar het werk te rijden. En al die tijd in de file, kost dat niks? Nee, dit werkt alleen in je voordeel als er niemand anders thuis is gedurende je werktijd en je dichtbij je werk (fietsafstand) woont! En nee: het is niet aan je werkgever om je werkplaats thuis te verduurzamen. Indien dat loont, doe het dan zelf!
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Het file leed weegt niet op tegen het weerzien met je collega's.En het beppen bij de koffie pantry
 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.