Volledig scherm
© Lexus

Meest extreme autofolder ooit is halve meter dik en weegt 26 kilo

Autofolders zijn op hun retour, maar toch heeft Lexus voor de nieuwe ES300h een papieren brochure laten maken in een gelimiteerde oplage van 15 stuks. Het werd een bijzonder project.

Voor de marktintroductie van de Lexus ES 300h heeft de Nederlandse importeur een brochure laten maken waarin de complete standaarduitrusting staat beschreven. Het resultaat? Een folder van liefst 236 pagina’s met een dikte van 54 centimeter en een gewicht van 26 kilogram. De uitgave is uitsluitend in de Nederlandse taal gedrukt.

In plaats van met grote drukkerijen en boekbinderijen werkte Lexus met kleine, lokale ondernemers aan dit bijzondere product. Deze werkwijze past bij het vakmanschap en handwerk dat Lexus in zijn auto’s toepast. De brochure is compleet met de hand geproduceerd. 

En dat alles om duidelijk te maken wat de ES 300h allemaal te bieden heeft. De brochure is exclusief bij elke Lexus-dealer te bekijken. Gelukkig bestaat er ook een digitale uitvoering op de website van Lexus. Geïnteresseerden in de Lexus ES 300h ontvangen een reguliere brochure. Die telt 56 pagina’s, is handzamer en weegt stukken minder.

  1. Een emoji op je kentekenplaat: in Australië mag het

    Een emoji op je kenteken­plaat: in Australië mag het

    In Australië zijn vanaf 1 maart emoji's op kentekenplaten van auto's officieel toegestaan. In Queensland zijn de nieuwe nummerborden te bestellen, met keuze uit vijf verschillende smileys. Je kan kiezen tussen een emoji die een knipoog geeft, een zonnebril draagt, eentje die hartjes als ogen heeft, een die breeduit lacht of een die glimlacht. De gepersonaliseerde kentekenplaten kosten 500 Australische dollar, omgerekend ongeveer 315 euro.