Volledig scherm
Mercedes-Benz B-Klasse politievoertuig. © Mercedes-Benz

Mercedes B-Klasse politie nu al aangepast wegens klachten

De Mercedes B-Klasse, die is uitgeleverd aan tientallen politiekorpsen, wordt nu al aangepast wegens aanhoudende klachten. De auto zou te krap zijn en niet dynamisch genoeg.

De Mercedes vervangt de komende jaren de Volkswagen Touran als basispolitievoertuig, maar veel agenten beschouwen het model letterlijk als B-klasse. De indeling, wegligging en verlichting van het voertuig is volgens veel agenten ondermaats. In totaal zijn er de afgelopen maanden zo’n 400 Mercedessen uitgeleverd aan de basisteams. 

Volgens politie.nl zijn de klachten van politiemedewerkers serieus opgepakt. In samenwerking met Mercedes en de in- en opbouwer worden alle uitgeleverde voertuigen aangepast, zo meldt de site. De meest gehoorde klacht is het ruimtegebrek voorin. Door de forse middenconsole konden agenten hun dienstwapen niet goed kwijt aan de zijkant van de stoel. De console is nu vervangen door een kleiner formaat, waardoor er meer ruimte is. 

Ook de wegligging is inmiddels verbeterd. Volgens agenten raakt de onderkant van de B-Klasse het wegdek wanneer met hogere snelheid over een verkeersdrempel werd gereden. De voertuigen zijn voorzien van stuggere veren, waardoor het voertuig voor 1,6 cm en achter 2,5 cm hoger komt. Daardoor zou de B-Klasse minder in-veren. Ook de verlichting en de felheid van het stopbord op het dak worden aangepast.

Bekijk hieronder hoe de nieuwe politieauto eruit ziet: