De eerste hitte in één klap uit je auto? Het kan met deze eenvoudige sleuteltruc.
Volledig scherm
De eerste hitte in één klap uit je auto? Het kan met deze eenvoudige sleuteltruc. © Shutterstock

Met deze slimme sleuteltruc koelt je hete auto sneller af

Wanneer een auto op dagen als vandaag enkele uren in de zon staat, loopt de temperatuur al snel hoog op. Gelukkig bestaat er een simpele autosleuteltruc die snel voor verkoeling zorgt.

 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto wil inhalen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’