Minister Harbers: ‘De les uit vorige pogingen: rekeningrijden moet zo simpel mogelijk zijn’
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Harbers: ‘De les uit vorige pogingen: rekeningrijden moet zo simpel mogelijk zijn’ © Getty Images, ANP

Minister Harbers over rekeningrijden: ‘Bij boodschappen betaal je ook voor wat je gebruikt’

Automobilisten moeten vanaf 2030 voor elke gereden kilometer gaan betalen. Waarom? Hoe werkt dat? En wat moet het opleveren? We vragen het aan Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij. 

203 reacties

 • Adraan Hofman

  1 week geleden
  Wij betalen al per km via de brandstof , vergeet niet dat bij de ons omringende landen de wegenbelasting al in de branstof is verrekend en dat daar ook nog eens de brandstof prijzen lager zijn...Motoren worden uitgezonderd hoe oneerlijk is dat. Buitenlandse kentekens , daarvan slijten de wegen blijkbaar niet? Even off topic maar niet geheel: de km vergoeding in Belgie per 01 Juli bedraagt 0,3707 Euro per km belasting vrij !!!
 • Fritz Hagen

  4 weken geleden
  Als we stoppen met het stemmen op de kartel partijen haalt dit kabinet 2030 niet en blijft de crisis rekeningrijden ons bespaard.
 • Dan Vderwel

  1 maand geleden
  Betalen voor wat je gebruikt bestaat natuurlijk al jaren niet meer alleen als het de politiek uitkomt. Betalen voor je boodschappen in je karretje ja, maar je betaald voor steeds meer zaken niet voor wat je gebruikt maar wat de regering er voor wenst te rekenen dan wel extra te belasten. Dus geen rare sprookjes vertellen aub, dan dus alles laten betalen door de gebruiker en als regering ophouden met mensen afhankelijk te maken van de staat.
 • Mark Moes

  1 maand geleden
  Kunnen ze dat volgen via de QR-code? M Moes
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Als het via je smartphone gedetecteerd wordt , het rekening rijden dan kan je/men beter niet op de fiets/brommer(scooter) of brommobiel rijden want dan neemt je/men deel in/aan het verkeer in je eigen gemeenten of buiten de eigen gemeente. Dus als langzaam verkeer betaal je/men ook of is dat niet ZO ?🤔 moet niet gekker worden.