Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op het Binnenhof.
Volledig scherm
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op het Binnenhof. © ANP

Minister onderzoekt andere opzet van medische keuring rijbewijs: iedereen mag meedenken

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) onderzoekt of er een andere opzet moet komen van de medische keuring voor het rijbewijs. Vandaag begint een online raadpleging waarbij iedere Nederlander kan meedenken over de keuring.

17 reacties

 • W.Z. Zuid

  1 jaar geleden
  In Nederland is alles er op gericht om mensen geld uit de zak te kloppen. Je wordt tegenwoordig geacht tot ver na je 65e door te werken, maar doorrijden is dan ineens een probleem. Overal moet aan verdiend worden, of je nou een huis koopt en er ik weet niet hoeveel moet worden getaxeerd of je moet je rijbewijs halen of verlengen en hetzelfde geldt. Als verkeersdeelnemers wat meer rekening met elkaar houden wordt ook een gemaakt foutje gecorrigeerd.
 • Ton Dolfijn

  1 jaar geleden
  De huisarts kan prima beoordelen of iemand nog rijvaardig is gegeven het medische dossier. Tot 80 jaar lijkt me een keuring door diezelfde huisarts dan ook overbodig. tot dertien jaar na je pensioen moet je toch nog wel in staat zijn een auto besturen toch tenzij je een ernstige ziekte in die tussentijd oploopt. Anders de AOW maar naar 62 jaar terug. De leeftijdsgrens verruimen scheelt een heleboel rompslomp en gedoe bij dat CBR dat het gewoon niet aankan en er een grote puinzooi van maakt.
 • Pieter Woldinga

  1 jaar geleden
  Medische indicatie is leuk via de huisarts, prima. Maar wat er moet gebeuren is een daadwerkelijke rijvaardigheid testen. Elke 5 jaar een examenrondje maken of je de zaak wel onder controle hebt, daar zit het probleem. Moeder 82 van de weg gehaald, niet leuk, medisch prima, maar een gevaar op de weg voor zichzelf en dus ook voor anderen. Nogmaals niet leuk, maar in dit geval duurt realisme langer dan emotie.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  De huisarts weet beter of iemand in staat is auto te rijden. Ik heb 2 jaar geleden mijn rijbewijs moeten verlengen, geen probleem dacht ik. De eerste aanvraag waren ze kwijt, kreeg na maanden een 2de formulier. Ingevuld, ook via de huisarts. Wat denk je, ze wilden weten wat voor bril ik had omdat ik aan mijn oog geopereerd was 10 jaar geleden. Was totaal een onnodige vraag. Heb dat ook laten weten en kreeg toen eindelijk na maanden mijn rijbewijs. Het is een autoritair gebeuren daar. GustaWijker
 • J Smid

  1 jaar geleden
  Het is toch duidelijk wie al die overbodige keuringen wil? Heel goed, de verzekeraar. Ik heb een pacemaker vanwege AV-blok 3e graads. Maar ook zonder pacemaker kan ik autorijden zonder dat ik duizelig wordt. Waarom dan een keuring?