Hollandse Hoogte / ANP XTRA
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Minister: ‘Verplichte snelheidsbegrenzer auto zal niet fysiek ingrijpen’

De ‘Intelligent Speed Assistant’ (ISA) is vanaf juli verplicht in nieuwe auto’s en komt in actie wanneer je te hard rijdt. Over de mate waarop de ISA mag ingrijpen, zijn Kamervragen gesteld. De redactie van Autoweek bekeek de antwoorden.

46 reacties

 • J.D. Zeeman

  2 maanden geleden
  Je zou toch verwachten dat er grotere problemen spelen in Europa dan mensen wijzen op 5 om te hard. Dit terwijl de Auto’s steeds meer hulp systemen hebben. Dit is de nek omdraaien voor snelle en dure auto’s Grappig is wel dat de goedkope koekblikjes die het meest onveilig zijn hier niet zo snel last van zullen hebben omdat ze simpel weg te langzaam zijn ( en de mensen die er in rijden over het algemeen beter het openbaar vervoer konden nemen ) De snelle en veilige auto’s gaan wel boete.
 • A. Volmer

  1 jaar geleden
  M'n tomtom heeft de mogelijkheid mij te waarschuwen als ik te snel rijd, die zou ik kunnen aanzetten als ik daar de behoefte aan heb maar die heb ik niet. Stupide betutteling vanuit de overheid zal ik altijd saboteren dus bij een toekomstige auto zal ik dat zogenaamde isa systeem meteen de nek omdraaien.
 • E.R. Wong-Lun-Hing

  1 jaar geleden
  @H Teunissen, Oh wat zielig! Ik heb het met je te doen.
 • Theo van Overbeek

  1 jaar geleden
  Ik heb het stuk nog eens GOED GELEZEN, maar er staat letterlijk "Je krijgt volgens Harbers een hoorbaar en/of visueel signaal, maar de bestuurder bepaalt zelf de snelheid." Dus geen paniek, er wordt niet fysiek ingegrepen in de snelheid.
 • glenn kenswil

  1 jaar geleden
  Iemand zegt toppie voel me al veiliger op de motor. Ook motoren krijgen een begrenzer duuhhhh wacht jij maar af.
 1. Ivo botste met zijn peperdure Ferrari tegen een muur in Italië: ‘Mogen blij zijn dat we niet gewond raakten’
  PREMIUM
  met video
  30

  Ivo botste met zijn peperdure Ferrari tegen een muur in Italië: ‘Mogen blij zijn dat we niet gewond raakten’

  Een van de twee peperdure Ferrari’s die afgelopen zaterdag op bizarre wijze werden gelanceerd in een villawijk in Italië werd bestuurd door Ivo Breukers uit het Gennepse Ven-Zelderheide. Of zijn rode 296 GTB, met een nieuwwaarde van drie ton, total loss is, weet hij nog niet. Hij is vooral blij niet gewond te zijn geraakt. ,,Bij die bocht krijg je de illusie dat de weg rechtdoor loopt.”