Motorrijders op de dijk bij het Betuwse dorp Zennewijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Motorrijders op de dijk bij het Betuwse dorp Zennewijnen. © Raphaël Drent

Motorrijders massaal de weg op ondanks corona, meer maatregelen op komst

Motorrijders sloegen op de zonnigste dag van het jaar het advies om thuis te blijven massaal in de wind. De veiligheidsregio’s kijken vandaag of ze maatregelen kunnen treffen, zegt voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad. In Gelderland gaat de politie alvast extra letten op snelheidsduivels.

5 reacties

 • Peter

  11 maanden geleden
  Volgens het CBS overlijden er 338 per dag aan kanker, hart-, long- en hersenaandoeningen. Motorrijders 0,1 per dag. Lijkt geen groot probleem voor de ziekenhuizen dus. Volgens de SWOV zijn 94% van de verkeerslachtoffers automobilist, (brom)fietser en voetganger.
 • Peter

  11 maanden geleden
  Volgens het CBS overlijden er 338 per dag aan kanker, hart-, long- en hersenaandoeningen. Motorrijders 0,1 per dag. Lijkt geen groot probleem voor de ziekenhuizen dus. Volgens de SWOV zijn 94% van de verkeerslachtoffers automobilist, (brom)fietser en voetganger. Motorrijden ziet er gevaarlijk uit en is al decennia lang doelwit van niet-rationele stemmingmakerij en (massa-)hysterie. Nu mag je in Engeland al niet meer op het gras liggen en in Nederland een ijsje eten. Er lijkt meer beleid nodig tegen de feitelijke omstandigheden dan tegen motorrijden specifiek. Niet doorschieten vanuit emotie.
 • AndreD

  11 maanden geleden
  Als ik met een auto zoveel kabaal maak als de gemiddelde motor wordt ik van de weg gehaald. En zeker als er een paar motoren achter elkaar rijden worden m.i. de geluidsnormen overschreden. Bestaat er (net zoals voor vliegtuiglawaai) een landelijk telefoonnummer waar we hierover kunnen klagen? Ik zit liever rustig op het balkon
 • Peter

  11 maanden geleden
  Volgens het CBS overlijden er 338 per dag aan kanker, hart-, long- en hersenaandoeningen. Motorrijders 0,1 per dag. Lijkt geen groot probleem voor de ziekenhuizen. Volgens de SWOV zijn 94% van de verkeerslachtoffers automobilist, (brom)fietser en voetganger. Motorrijden ziet er gevaarlijk uit en is al decennia lang doelwit van niet-rationele stemmingmakerij en (massa-)hysterie. Nu mag je in Engeland al niet meer op het gras liggen en in Nederland een ijsje eten. Er lijkt meer beleid nodig tegen de feitelijke omstandigheden dan tegen motorrijden specifiek. Niet doorschieten vanuit eigen emotie.
 • C. Meijer

  11 maanden geleden
  Het wel erg makelijk om een groep op een enkeling te beoordelen en meteen maar te veroordelen.
 1. LIVE | Kabinet ontvangt 750 voorstellen voor corona-app, groot deel bemanning Frans vliegdekschip besmet
  Play

  LIVE | Kabinet ontvangt 750 voorstel­len voor corona-app, groot deel bemanning Frans vliegdek­schip besmet

  Het kabinet wil ‘stap voor stap’ naar versoepeling van de getroffen corona-maatregelen, zei premier Rutte vanavond. ,,Het loket gaat niet in één keer open.’’ Volgens Rutte zal er ‘maatwerk’ nodig zijn om aan de anderhalve meter-samenleving te voldoen. In Duitsland en België, die beiden vandaag de beperkende maatregelen verlengden, wordt bij die overgang het dragen van een mondkapje geadviseerd, maar Nederland is van mening dat het breed inzetten van mondkapjes ‘niet wenselijk’ is. Lees in ons liveblog alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.
 2. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren