Volledig scherm
Het Tesla-logo op een Model 3. © REUTERS

Musk: Tesla breekt door barrière van duizend Model 3's per dag

Autobouwer Tesla heeft de barrière van duizend Model 3's per dag geslecht. Het streven is nu de productie stabiel te krijgen en de prijs van de goedkoopste Tesla verder omlaag.

Volledig scherm
Elon Musk ging door een ware ‘productiehel’ met de Model 3. © REUTERS

De Amerikaanse website Electrek meldt het nieuws op basis van een interne mail van topman Elon Musk van de elektrische autofabrikant. 

Voor de productie verder wordt opgevoerd, wil Tesla de kosten, die op zo'n 38.000 dollar liggen, omlaag brengen. Het doel is het instapmodel van de Model 3 voor 35.000 dollar op de markt te brengen. 

Musk verwacht dat het binnen zes maanden lukt de kosten flink omlaag te krijgen. In het derde kwartaal wist Tesla de productie van de Model 3 ver genoeg op te krikken om een winst in de boeken te kunnen zetten.

Om die productie op te krikken, moesten Musk en zijn onderneming wel door een ‘productiehel’. Onlangs gaf de topman toe dat Tesla eerder dit jaar slechts ‘enkele weken’ van een acuut geldtekort af was.

  1. Verlengen rijbewijs tijdig aanvragen
    Vraag & Antwoord

    Verlengen rijbewijs tijdig aanvragen

    In deze rubriek kwam laatst de verlenging van het rijbewijs voor oudere automobilisten aan de orde. Mijn advies is om tijdig in actie te komen. Ik heb om medische redenen een beperkt geldig rijbewijs en uit ervaring weet ik dat de achterstanden bij het CBR inmiddels zo hoog zijn opgelopen, dat de aanvraag uiterlijk een half jaar van tevoren gedaan moet worden. Is de uitslag positief, dan blijft die nog het hele jaar geldig. -J.T.F. Burger