Volledig scherm
Het Tesla-logo op een Model 3. © REUTERS

Musk: Tesla breekt door barrière van duizend Model 3's per dag

Autobouwer Tesla heeft de barrière van duizend Model 3's per dag geslecht. Het streven is nu de productie stabiel te krijgen en de prijs van de goedkoopste Tesla verder omlaag.

Volledig scherm
Elon Musk ging door een ware ‘productiehel’ met de Model 3. © REUTERS

De Amerikaanse website Electrek meldt het nieuws op basis van een interne mail van topman Elon Musk van de elektrische autofabrikant. 

Voor de productie verder wordt opgevoerd, wil Tesla de kosten, die op zo'n 38.000 dollar liggen, omlaag brengen. Het doel is het instapmodel van de Model 3 voor 35.000 dollar op de markt te brengen. 

Musk verwacht dat het binnen zes maanden lukt de kosten flink omlaag te krijgen. In het derde kwartaal wist Tesla de productie van de Model 3 ver genoeg op te krikken om een winst in de boeken te kunnen zetten.

Om die productie op te krikken, moesten Musk en zijn onderneming wel door een ‘productiehel’. Onlangs gaf de topman toe dat Tesla eerder dit jaar slechts ‘enkele weken’ van een acuut geldtekort af was.

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.