Volledig scherm
© Mercedes-Benz

Navigatie Mercedes ontwijkt criminele buurten

Navigatiesystemen van Mercedes-Benz geven in de Verenigde Staten weer wat de misdaadcijfers zijn van de buurten langs de route.

Mercedes-Benz heeft voor de Verenigde Staten een 3D-navigatiesysteem ontwikkeld waarin gebieden een score krijgen op basis van gevaar en misdaadcijfers. Mercedes-Benz gebruikt gegevens van de autoriteiten om wijken in te delen volgens een criminaliteitsschaal. Het systeem wordt ontwikkeld en getest in de Amerikaanse stad Seattle. 

Het navigatiesysteem kan alternatieve routes voorstellen om 'gevaarlijke' buurten te vermijden, of het kan de bestuurder waarschuwen dat het riskant is om zijn vierwieler daar te parkeren. Door middel van kleurtjes geeft de auto informatie over de veiligheid van de omgeving. Mercedes-Benz verduidelijkt dat dit systeem enkel werkt in gebieden waar de politiegegevens publiekelijk toegankelijk zijn. 

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.