De benzineprijs en dieselprijs zijn in Nederland gestegen tot de hoogste stand ooit.
Volledig scherm
De benzineprijs en dieselprijs zijn in Nederland gestegen tot de hoogste stand ooit. © Robin Utrecht

Nederland heeft op een na duurste benzine ter wereld

Nooit eerder was de benzineprijs zo hoog als in 2021 en automobilisten zien met enige jaloezie hoe mensen in onze buurlanden vaak een stuk goedkoper uit zijn. Wereldwijd gezien liggen de prijzen alleen hoger in Hongkong. 

154 reacties

 • alihan aydeniz

  1 jaar geleden
  Wat heeft verzorgingsstaat hiermee te maken!!! Je zorgverzekering kosten zijn als werkende persoon bijna meer als €7000,- misschien zelf iets meer per jaar. Kijken jullie wel naar jullie salarisstrook??? ziekte verzekering werknemer en je hebt ook nog ziekte verzekering werkgever+maandelijks zorgverzekering die je betaald en 385 eigen risico en ja niet vergeten eigenbijdrage. En Benzine kosten /accijnzen zijn weer een anderpotje. Maar slaap lekker Holland. Overal was zo een regering al gevallen
 • sjaak van kempen

  1 jaar geleden
  in hong kong ga ik niet tanken maar hier is het ook niet goedkoop meer
 • J roosenboom

  1 jaar geleden
  En n overheid die blijft strijken leg nu eens uit hoe t kan dat t in Belgie 40 eurocent gekoper is. Wat hebben we zo aan een EU?
 • albert Kuiper

  1 jaar geleden
  Ik zou de Nederlandse economie wel willen steunen, maar als ik Duitsland stukken goedkoper kan tanken en en passant nog even een paar flessen sterke drank scoor, even als een kratje kwaliteits bier voor minder dan een tientje, tja dan steun ik toch maar mijn eigen portemonnee (und die Deutsche Wirtschaft.), scheelt hou een euro of vijftig!
 • Barry Schouten

  1 jaar geleden
  Nederland is kampioen op het heffen van accijns en btw. Ze moeten wel met die idiote bedragen die ze aan "klimaatdoelen" en andere onzin uitgeven. Daar komen ook nog ministers bij die gewoon even 5,1 miljard "kwijtraken". Kan allemaal gewoon in dit land. Net zo normaal als het hebben van een regering die draait op list en bedrog.