ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlandse benzineprijs bereikt hoogste stand ooit

De benzineprijs in Nederland loopt steeds verder op. Volgens consumentenorganisatie UnitedConsumers bedroeg de adviesprijs voor een liter E10 (Euro95) vandaag 1,905 euro. Daarmee is de benzineprijs uitgekomen op een nieuwe hoogste stand ooit.

34 reacties

 • J.W. Remkes

  19 uur geleden
  hier in spanje kost het maar 1.24 per liter 95 oct.
 • L Molle

  1 dag geleden
  Voorheen op vakantie dacht je: wat is ‘t hier duur qua benzine, hotels/vakantiehuisje, uit eten, kleding. Ook bij etalages v makelaars was je blij in NL te wonen. Nu zijn we qua benzineprijs verreweg duurste v Europa! Ook qua rest v vakantiekosten... Plus elke dag qua wonen/leven/belasting! Door o.a. Zalm die historie wilde schrijven met euro. Onze koers verkwanselde! Het kwartje v Kok: eenmalig😂 Inmiddels zijn we louter v buitenlandse bedrijven (belasting) een paradijs😎
 • Anoniem

  1 week geleden
  Peter Mosselveld En United Consumers zou best wat kritischer mogen zijn en echt voor deconsument op mogen komen. Want zij praten de hoge brandstofprijzen alleen maar goed. Of zouden ze betaald worden door de oliemaatschappijen?
 • Jan Willem Roos

  1 week geleden
  Bij mij is het precies andersom @R. Koot, ik blijf benzine rijden, makkelijk in het gebruik, hoeft de eerste 700 km nergens te tanken als ik ver naar het zuiden ga. Of je gitzwarte stoom tankt of benzine, beide is erg ongezond en, de elektrische auto is mij gewoon veel te duur, wil er niet te veel aan uitgeven, auto is en blijft een ordinair vervoermiddel.
 • Dolf Brouwers

  1 week geleden
  euro95 kost 76 cent per liter voordat de overheid er mee aan de slag gaat ! In die 76 cent zit de winst van de olieclub de pomphouder , vervoer en het runnen van een olieraffinaderij en de exploratie ... in feite spotgoedkoop . In de USA is men in paniek omdat een gallon nu ruim 4 usd kost , dat is ongeveer 1 euro per liter ..