Google Maps geeft nu ook de snelheidslimieten weer
Volledig scherm
Google Maps geeft nu ook de snelheidslimieten weer © RV

Nederlandse snelheidslimieten nu zichtbaar in Google Maps

Voor het eerst is de maximumsnelheid op Nederlandse wegen te zien in Google Maps. Gebruikers van de app kunnen tijdens het navigeren linksonder in hun smartphonescherm zien wat de snelheidslimiet is op de weg waar ze rijden.

Google laat bij monde van woordvoerder Rachid Finge aan tech-site Tweakers weten dat de snelheidslimieten officieel zijn uitgebracht in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Luxemburg. Dat hangt volgens hem samen met de vijftiende verjaardag van Maps, op 8 februari. Het tonen van de maximumsnelheden is beschikbaar in Maps, maar ook via Android Auto.

Smartphonegebruikers zien tijdens het navigeren in Maps nu linksonder de snelheidslimiet. Als de bestuurder maximaal 10 km/u te hard rijdt, wordt de actuele snelheid van het voertuig in gele cijfers weergegeven. Daarboven wordt een rode kleur toegepast. De snelheidsmeter die de huidige snelheid van het voertuig van de gebruiker weergeeft, was al langer beschikbaar in Maps.

Als er onverhoopt geen informatie over de maximumsnelheid beschikbaar is, toont Maps alleen de huidige snelheid. Door op het icoontje te drukken verdwijnt de weergave van de huidige snelheid en wordt enkel de maximumsnelheid getoond. De weergave van de maximumsnelheid en de actuele snelheidsmeter kunnen overigens beide uitgeschakeld worden in de instellingen van de app.

 1. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”
 2. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.