Nederlandse Youtuber koopt tank en haalt motor uit elkaar

De Nederlandse YouTuber Master Milo heeft een een tank gekocht. De tank heeft een kwart eeuw buiten gestaan en is net zo slecht als je denkt. In deze video wordt de motor uit elkaar gehaald.

YouTube-ster Mastermilo uit Baarle-Nassau heeft een gebruikte tank in Engeland gekocht om op te knappen. Het gaat om een beige T55-tank van Russische makelij die tijdens de Golfoorlog dienst deed. De tank wordt aangedreven door een V12-dieselmotor.

Het apparaat heeft sinds 1991 stilgestaan, buiten in de regen en is helemaal verroest. ,,Dus we kunnen onze lol op”, vertelt Emile Luijben, beter bekend als Mastermilo. ,,Deze tank is Koeweit binnengereden en naderhand toen de oorlog voorbij was, hebben ze hem daar achtergelaten. Uiteindelijk heeft iemand het gevaarte naar Engeland verscheept.”

Mastermilo heeft 12.000 pond (ruim 13.000 euro) voor het pantservoertuig neergelegd. Inmiddels is de motor aan de beurt om uit elkaar gehaald te worden. Hoe dat gaat, zie je in bijgaande video. Er was in ieder geval veel WD-40 en doorzettingsvermogen voor nodig. 

Mis het niet: elke dag het laatste autonieuws op AD.nl/Auto

Volledig scherm
© Mastermilo