Volledig scherm
Ferrari 250 GTO: er rolden er maar 39 van de band. © Ferrari

Nieuw speeltje voor Ronaldo? Superpoenige Ferrari onder hamer

Laten we eerlijk zijn. Deze unieke oude Ferrari die Sotheby’s deze zomer op de markt brengt, is alleen weggelegd voor oliesjeiks, softwaretycoons en stervoetballers als Cristiano Ronaldo die er al een heel wagenpark op nahouden en diep in de buidel willen tasten voor iets héél, héél speciaals.

Van het prijskaartje zou zelfs een Ferrari-paardje namelijk de hik krijgen: het veilinghuis denkt er zo'n 40 miljoen euro voor te innen. Maar goed, het gaat dan ook wel om een hoogtepuntje uit de autogeschiedenis. Een Ferrari 250 GTO uit 1962, waarvan er maar 39 van de band gerold zijn. Je zal er, anders gezegd, niet snel je buurman in langs zien tuffen.

Wat de prijs flink opdrijft is dat dit Italiaanse karretje nog min of meer in de originele staat verkeert. De originele motor zit er nog in - evenals de authentieke versnellingsbak en achteras. Ook aan de carrosserie is niks, niente, gesleuteld.

Cadillac

De huidige bezitter is een vent die het geld óók flink kon laten rollen. Ene Greg Whitten, topman van Numerix Software en oud-medewerker van Microsoft, kocht de Ferrari in 2000. Wat Whitten er toen voor betaald heeft (en hoeveel winst hij nu maakt) maakt het veilinghuis helaas niet bekend.

Overigens: Ronaldo schijnt naast een Rolls-Royce, een Cadillac, een Bugatti, een Lamborghini en nog wat ander prijzig rollend materieel al twee Ferrari’s in zijn astronomische garage te hebben staan: een wijnrode 599 GTB en een spierwitte 599 GTO.  

Dus misschien vindt zelfs Ronaldo het allemaal wat te veel worden. Die slordige 40 miljoen zal in ieder geval géén probleem zijn:  de Portugese stervoetballer heeft zijn gouden status met vier doelpunten in de eerste twee wedstrijden van het WK volgens de wereldpers al meer dan gevestigd. 

Volledig scherm
Ronaldo net vóór de WK-wedstrijd tegen Marokko, waar hij weer scoorde. © Getty Images