Volledig scherm
© Bugatti

Nieuw topmodel Bugatti gaat vijf miljoen euro kosten

Boven de Chiron komt de Bugatti Divo te staan. Het model wordt in een oplage van slechts veertig stuks gebouwd en gaat een vanafprijs krijgen van 5 miljoen euro, exclusief belastingen.

Eerder dit jaar presenteerde Bugatti de Chiron Sport. En nu is het tijd voor een wat exclusievere variant. Een gelimiteerde oplage van de Chiron die Divo heet. De naam komt van de Franse coureur Albert Divo, die de Targa Florio-race twee keer won voor Bugatti aan het eind van de jaren twintig.

De Divo moet een meer wendbare versie worden van de Chiron. Dat wordt bereikt door het gewicht verder te beperken en een specifiek aerodynamisch pakket te ontwikkelen. Ook krijgt de auto een unieke styling. Er gaan geruchten dat een andere versnellingsbak met race-genen de prestaties nog verder zal verbeteren. We zullen op 24 augustus zien of dat waar is, want dan wordt de Divo gepresenteerd in Monterey, Californië.

Ter vergelijking: de Bugatti Chiron kost 2,5 miljoen euro, exclusief belastingen. Hij wordt aangedreven door een 8,0 liter W16 met vier turbo's en een vermogen van 1500 pk en 1600 Nm koppel. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 2,4 seconden. Zijn top is afgeregeld op 420 km/h.