Volledig scherm
De camera's bij Zwolle die volgens veel mensen een flitspaal zou zijn. © Arjan den Hollander/Twitter

Nieuwe ‘flitspalen’ zorgen voor verwarring

Zijn het flitspalen of camera’s voor een verkeerstelling? Veel automobilisten die op de A28 langs Zwolle rijden vragen zich af waarvoor er een camera staat aan beide kanten van de weg, bij de afslag naar het centrum. Honderden mensen hebben andere automobilisten via Flitsmeister al gewaarschuwd voor de nieuwe ‘flitspalen’, maar Rijkswaterstaat stelt de weggebruikers gerust. Het blijkt loos alarm.

,,Wat zijn dat voor flitskasten op de A28 bij Zwolle centrum?”, vragen meerdere mensen zich af op social media. Organisaties die flitsmeldingen bijhouden krijgen veel meldingen over de camera’s op de hoge palen. Ook op de website van Flitsmeister staat een melding hierover. 187 mensen bevestigen ook een flitspaal te hebben gezien. Op de radio waarschuwen dj’s zelfs voor de ‘flitspalen’. 

Automobilisten hoeven echter op dit stuk van de snelweg niet te vrezen voor een bon door de camera’s. Rijkswaterstaat geeft aan dat het camera’s zijn om het transport dat gevaarlijk stoffen vervoert in de gaten te kunnen houden. De wegbeheerder waarschuwt wel: ‘Dat het geen flitspaal is, is geen vrijbrief om hard te rijden.’

Volledig scherm
Melding van de 'flitspaal' op flitsmeister.nl. 187 mensen bevestigen de melding. © Screenshot Flitsmeister.nl